All day English Breakfast

Reteta english breakfast

M-am tot gandit cu ce preparat sa-mi incep noua viata de „blogger” si, la indemnurile amicilor mei, am ales chiar unul dintre preferatele mele, All day English Breakfast, pentru care avem nevoie de:

  • 2 carnati proaspeti (aprox. 150g)
  • 50g bacon
  • 100g rosii
  • 50g ciuperci proaspete
  • 3 oua
  • 50g fasole in sos tomat
  • 2 cartofi mici (aprox. 200g)
  • 50g ceapa
  • ½ lingura de faina

Mod de preparare:

Se pun pe un gratar incins in prealabil, la foc mic, carnatii proaspeti de casa (productie proprie), care dupa ce s-au rumenit pe toate partile se acopera cu o tigaie sau orice obiect metalic ce ar putea fi folosit pe post capac, lucru ce va grabi oarecum prepararea, respectiv va micsora timpul de gatire. De retinut ca acestia se inteapa cu o scobitoare in 2, 3 locuri unde sunt mai grosi pentru a elibera excesul de apa acumulat in interior, respectiv pentru a vedea daca sunt cruzi si cat mai dureaza.

reteta-enlish-breakfast-01

Cand sunt aproape gata, pe un alt gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pun ciupercutele si rosia, condimentate inainte cu sare si piper, si stropite cu putin ulei de masline. in momentul intoarcerii pe cealalta parte, se pune alaturi si baconul.

Separat, intr-o tigaie, se incalzeste fasolea in sos tomat. Aici optiunile sunt multe… Eu o prefer pe cea de la Heinz, datorita aromei proaspete si boabelor mai mult decat ok, fierte exact cat trebuie, condimentate cu sare si piper.

Pentru clatitele de cartof avem nevoie de 2cartofi mici (aprox. 200g in total), o ceapa mica (50g), un ou si ½ lingura de faina, modul de preparare fiind urmatorul: cartofii se dau prin razatoarea mare, la fel si ceapa, si se pun intr-un castron cu apa rece pentru clatire; se scurg manual, prin presare si se pun intr-un alt castron, in care am batut oul cu faina, condimentandu-se cu sare si piper dupa gust. Din compozitia rezultata se fac 2, 3 clatite cat circumferinta unei cani, nu foarte groase pentru a nu ingreuna procesul de gatire, apoi se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Sunt gata atunci cand se rumenesc pe ambele parti; se scot pe prosoape de hartie ce vor absorbi excesul de ulei.

reteta-enlish-breakfast-09

In momentul in care suntem gata cu toate elementele, punem 2 oua la prajit si 2 felii de paine in toaster, pe care le vom unge cu unt la final.

Cam atat pentru primul preparat. Mai jos puteti gasi o serie de fotografii executate cu maiestrie de minunatul meu prieten, fotograf si jucator de darts cu mana stanga, Eugen! Sper din tot sufletul sa incercati preparatul si, nu-i asa, sa va si placa. Pofta buna, va doresc!

PS: Pentru o degustare fara stres va astept in Dreamer’s!
PS2: astept sugestiile voastre pentru viitoarele preparate, dar si pentru modul de prezentare al retetelor

fotografii www.hellofoto.ro



Acest articol a fost publicat in categoria Bucatarie englezeasca si etichetat cu , , , , , . Salvati adresa articolului pentru vizite ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *