Porc cu sos de lamaie si spaghetti AOP

porc sos lamaie spagetti

Sau maiale al limone con spaghetti AOP (aglio,olio si peperoncino) – in traducere libera spaghete cu usturoi, ulei de masline si ardei iute

Pentru acest preparat (top 3 preferinte personale) avem nevoie de:

  • 80g de spaghete (de preferinta nu romanesti)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 200g file de porc
  • 25g unt
  • 50g faina
  • 50ml vin alb sec sau demisec
  • 50ml ulei de floarea soarelui
  • zeama de la 1/3 lamaie
  • 1/2 lingura de cimbru,

Modul de preparare
Fileul de porc il taiem fasii de masura unui deget – sa zicem cel aratator ­čÖé – condimentam bucatile cu sare, piper si cimbru dupa care le dam usor prin faina.

Intr-o tigaie punem la incalzit uleiul incercandu-l cu putina faina pentru a vedea cand acesta s-a incins si e gata pentru a primi fasiile de carne de porc. Cand uleiul s-a incins, scuturam bucatile de porc una de alta si le punem la prajit pana cand acestea devin maro-aurii. Cand sunt gata le scoatem pe un prosop de hartie si scurgem uleiul din tigaie.

Apoi punem inapoi in tigaie bucatile de porc si adaugam peste ele cubul de unt pentru a face sosul de lamaie. Cand untul s-a topit si carnea incepe sa sfaraie (aprox. 10 secunde) stingem cu vin, iar peste sosul obtinut adaugam zeama de lamaie, sare si putin piper.

porc sos lamaie spagetti

De retinut: daca sosul e cam acrisor putem oricand adauga putina apa rece pentru obtinerea gustului dorit, iar pentru obtinerea consistentei perfecte putem sa mai adaugam 1 cub sau 2 de unt

Partea a 2-a a preparatului consta in pregatirea pastelor. Dupa ce le punem in apa clocotita pentru aproximativ 9-10 minute, le strecuram si le clatim cu apa rece pentru a evita lipirea lor.

Apoi intr-o tigaie punem uleiul de masline, il incingem putin si adaugam catelul de usturoi, patrunjelul tocat si 3, 4 feliute de ardei iute, amestecand usor timp de 10-15 secunde.

porc sos lamaie spagetti

Dupa acest timp adaugam pastele, amestecam usor si condimentam cu sare. Cand s-au incalzit, punem pastele pe o farfurie, bucatile de carne le asezam deasupra, iar sosul de lamaie ramas in tigaie il turnam peste preparat.

Cam asta a fost ÔÇ×povestea porculuiÔÇŁ saptamana asta, sper sa va placa macar pe sfert din cat imi place mie. Va doresc pofta buna… si nu uitati… „Anyone can cook!

fotografii www.hellofoto.ro



Acest articol a fost publicat in categoria Bucatarie italiana si etichetat cu , , , , . Salvati adresa articolului pentru vizite ulterioare.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *