Tips and tricks

01. Cum sa taiati o ceapa repede, usor si fara degete:

  • Taiem partea superioara a unei cepe (nu partea cu mustati), dupa care o taiem pe lung, in 2 jumatati egale
  • O decojim, dupa care o taiem pe lung paralel cu tocatorul, pana aproape de celalalt capat, fara insa a termina crestarea ei
  • Crestam apoi identic, dar perpendicular, pana jos, in 3 sau 4 randuri paralele, in functie de cat de mari dorim cuburile rezultate
  • Abia acum ne apucam de tocatul cepii propriu-zis, tinand degetele cat mai aproape de capatul intact, si cu unghiile infipte in ceapa (la figurat vorbind)

cum-sa-taiem-ceapa

02. Cum sa sporiti aroma usturoiului folosit la gatit?

Simplu, pentru a creste aroma usturoiului pus in mancaruri recomand zdrobirea catelului de usturoi cu latul cutitului, iar abia dupa aceea tocarea propriu-zisa. Acelasi sfat il dau si pentru o curatare lejera a usturoiului!

reteta-tochitura-mamaliga-ou-07